Visie NHV talentontwikkeling

Wij geloven er in dat de NHV-handbalvisie leidt tot internationaal succesvol tophandbal door Nederlanders, wat bijdraagt aan onze missie en dat binnen het talentontwikkelhuis op deze manier opgeleid moet worden. Wij geloven er in dat een talent minimaal vanaf zijn/haar twaalfde jaar in een talentontwikkelingsprogramma moet deelnemen om op zijn/haar 24e bij de wereldtop te horen. 

Image

Programma naar 24 jaar

Het programma hierbij is zodanig dat het talent hierbij de 10.000 uren handbal kan halen in 12 jaar tijd. Belangrijk uitgangspunt in deze visie is de koppeling aan en samenwerking met onderwijs en een acceptabele reisafstand voor jeugdige talenten. De RTC’s hebben een nationaal gecoördineerd programma, gebaseerd op de Nederlands handbalvisie, dat voor elk RTC gelijk is zodat voor talent, uit welke regio dan ook, een gelijk aanbod is. De trainers van de RTC’s hebben minimaal HT4-diploma en zijn competent (op de vijf pijlers) bevonden en aangesteld door het NHV. Het programma kan aangevuld worden met pijler specifieke trainers. Wij geloven erin dat er een monitorsysteem (TVS) nodig is om de talenten optimaal te kunnen begeleiden en vast te stellen waar onze toptalenten in een vroeg stadium zijn en kunnen identificeren. Hierop kan het talent ontwikkelprogramma worden geëvalueerd en bijgesteld. Het talent is verantwoordelijk voor zijn/haar eigen stappen. Hierbij heeft de talentontwikkelaar de taak het talent ruimte en richting te geven waarbinnen het talent zijn/haar verantwoordelijkheid kan nemen en eigen keuzes kan, durft en mag maken. Positief coachen is een van de belangrijkste elementen uit het competentieprofiel van de talentontwikkelaar. Om de technische ontwikkeling van toptalenten een kans te geven zouden talenten in competitief verband niet meer dan een categorie hoger moeten spelen dan de eigen leeftijdscategorie.

Informatie

De Handbalschool Gelre is opgericht door en onderdeel van Stichting Tophandbal Gelre. We bieden aanvullende handbaltraining aan talentvolle tieners van 9 tot 18 jaar.

Sponsoradvertenties