Vertrouwenscontactpersonen

centrum veilige sport nederlandAls bestuur vinden wij het belangrijk dat onze deelnemers zich in een veilige sportomgeving bevinden. Beleid en regels over deze gedragscode zijn opgesteld en vindt u onder het tabblad ‘Gedragscode’. De regels zijn gericht op een open, transparante en veilige omgeving voor de deelnemers en medewerkers. Het bestuur maakt gebruik van de vertrouwenscontactpersonen van het NHV.
Dit zijn:

  • Karin Bok 06-10550664
  • Ilona Kwint 026-7071423
  • Luc Pietersen 06-81433649

Je kunt ook via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. contact met ze opnemen.

De vertrouwenscontactpersoon is een centraal aanspreekpunt om er voor te zorgen dat de omgang met elkaar binnen de Handbalschool Gelre leuk en veilig blijft. Als je met ongewenst gedrag te maken krijgt, is het belangrijk te weten waar je terecht kunt voor hulp, ondersteuning of simpelweg een advies of luisterend oor. Dit geldt voor iedereen binnen de handbalschool Gelre: deelnemers, trainers, coaches, ouders, begeleiders en vrijwilligers.

Melden ongewenst gedrag

Je melding kan gaan over pesten, discriminatie, seksueel ongewenst gedrag, agressie en eigenlijk alle gedrag waardoor je je niet prettig voelt tijdens het sporten of binnen de Handbalschool. Wil jij daarbij hulp hebben? Neem dan contact op met één van de  vertrouwenspersonen van het NHV zoals hierboven vermeld.  

De vertrouwenscontactpersoon (VCP) bespreekt de melding met je en bekijkt samen met jou hoe het probleem aangepakt kan worden. Als je het probleem zelf kunt oplossen is dit prima, maar als je er hulp bij nodig hebt dan kun je dat ook met hen bespreken. Samen met de vertrouwenspersoon bekijk je dan welke stappen je kunt nemen.

De naam vertrouwenscontactpersoon (VCP) zegt het al: je kunt die persoon in vertrouwen iets vertellen. Overigens is vertrouwelijk niet hetzelfde als geheimhouding. De VCP doet een geanonimiseerde schriftelijke terugkoppeling aan het bestuur.
Indien er nog vragen zijn dan kunt U op de website van Centrum Veilige Sport Nederland nog veel meer informatie vinden.

Informatie

De Handbalschool Gelre is opgericht door en onderdeel van Stichting Tophandbal Gelre. We bieden aanvullende handbaltraining aan talentvolle tieners van 9 tot 18 jaar.

Sponsoradvertenties