Oprichting Handbalschool

De handbalschool is opgericht in 2008 als initiatief van 4 Arnhemse handbalverenigingen AAC 1889, Swift, Udi 1896 en ESCA. Onze Stichting heeft als doel jonge handbaltalenten verder te ontwikkeling in Gelderland. Dit doen wij door aanvullende trainingen aan te bieden die volledig gericht zijn op persoonlijke ontwikkeling. Naast veldtrainingen worden looptraining en krachttraining aangeboden. Deze trainingen worden gegeven door een daarvoor opgeleide technische staf (hoofdtrainers en assistent trainers) die wordt ondersteund door de medische staf.

HandbalSchool Gelre werkt nauw samen met een aantal strategische partners waaronder Topsport Gelderland, het NHV en Huisman Sport. In 2011 is de Handbal School Gelre gecertificeerd door het NHV.

Handbalschool ook voor Trainers

Naast het aanbieden van aanvullende trainingen voor jonge talenten biedt de Handbal School Gelre ook de mogelijkheid om talentvolle trainers verder te ontwikkelen. In samenwerking met het NHV worden de modules HT2 en HT3 aangeboden en begeleidt door onze ervaren staf.

Talent Volg Systeem (TVS) van NHV

Vanuit het bestuur is er nou contactpersoon met het NHV. En hebben we een bestuurslid aangewezen als aanspreekpunt voor bijvoorbeeld de scoutingsdagen. Daarnaast verlangt het NHV van de A, B en C spelers van de handbalschool het Talent Volg Systeem (TVS) actief te gebruiken. Vanuit Handbalschool Gelre bieden we ouders, spelers en trainers daarbij desgewenst ondersteuning.